Reflecţii asociate bugetării participative într-o nouă ediţie a Întâlnirilor CGR

Reflecţii asociate bugetării participative într-o nouă ediţie a Întâlnirilor CGR

Întâlnirile CGR vor fi reluate în luna noiembrie 2022 cu propunerea unui subiect de interes pentru orice comunitate locală – bugetarea participativă, un topic dezbătut cu Adrian Dohotaru, activist civic şi politic, cercetător şi regizor aspirant.

Dezbaterea este prilejuită şi de apariţia celui mai recent volum semnat Adrian Dohotaru, Bugetarea participativă: între emancipare și deturnare, volum apărut la Presa Universitară Clujeană, în 2022. Lucrarea este bazată nu doar pe analiza literaturii de specialitate, ci pe zeci de interviuri şi observaţii de teren despre cum se implică cetăţenii în viaţa cetății. Cartea explică ce s-a întâmplat cu propunerile civice iniţiale şi dezbate modul de implementare din partea administraţiilor locale a unui proces participativ inovator. Totodată, prezintă disputele existente în spaţiul românesc cu privire la designul bugetării participative. La final, volumul arată şi cum un design de proces în profunzime poate conduce la revenirea mizelor de emancipare cetăţenească, aşa cum erau în America Latină şi în propunerile activiştilor din Europa Centrală şi de Est.

Evenimentul se va desfăşura în format fizic, la sediul Centrului de Geografie Regională (str. Clinicilor, nr. 5-7, Cluj-Napoca), vineri, 4 noiembrie 2022, ora 10.00.

Află mai multe:

NewsUBB
Adi Dohotaru (2022), Bugetarea participativă: între emancipare și deturnare, Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, 220 p.

Related Articles