RSS FEED

RSS CGR

 • CGR la Noaptea Cercetătorilor Europeni 18/09/2022
  CGR la Noaptea Cercetătorilor Europeni Noaptea Europeană a Cercetătorilor reprezintă un eveniment de popularizare a științei în cadrul statelor membre ale Uniunii Europene, în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020, prin care publicul larg poate veni în... The post CGR la Noaptea Cercetătorilor Europeni appeared first on CGR.
  cgr
 • Practică în Ținutul Pădurenilor, 9-12 mai 2022 06/08/2022
  Practică în Ținutul Pădurenilor, 9-12 mai 2022 În intervalul 9-12 mai 2022 a avut loc o nouă ediție a practicii de planificare teritorială organizată de Centrul de Geografie Regională, la care au participat studenţi ai Facultăţii de Geografie, de la... The post Practică în Ținutul Pădurenilor, 9-12 mai 2022 appeared first on CGR.
  cgr
 • Servicii actualizare documente strategice suport – PATJ județ Maramureș 06/08/2022
  Servicii actualizare documente strategice suport – PATJ județ Maramureș Perioadă: 15.03.2022 – 15.09.2022 Beneficiar: Consiliul Județean Maramureș Elaboratori: SC Aedilis Proiect SRL, Universitatea Babeş-Bolyai – Facultatea de Geografie Director proiect din partea UBB: Conf. univ. dr. Iuliu Vescan Reactualizarea PATJ... The post Servicii actualizare documente strategice suport – PATJ județ Maramureș appeared first on CGR.
  cgr
 • Anunţ: Practică de planificare teritorială în Ţinutul Pădurenilor, 9-13 mai 2022 21/04/2022
  Practică de planificare teritorială în Ţinutul Pădurenilor, 9-13 mai 2022 În perioada 9-13 mai 2022, Centrul de Geografie Regională din cadrul Facultății de Geografie vă aşteaptă la o nouă ediţie a practicii de planificare teritorială, în Ţinutul Pădurenilor. Pentru mai... The post Anunţ: Practică de planificare teritorială în Ţinutul Pădurenilor, 9-13 mai 2022 appeared first […]
  cgr
 • Percepţii asupra planificării „inteligente” din Timişoara 18/03/2022
  Percepţii asupra planificării „inteligente” din Timişoara Plecând de la experiența deținută în planificare urbană, lector dr. Sorin Pavel, invitatul Întâlnirilor CGR, a suscitat atenția participanților cu o prezentare asociată dinamicii unor fenomene teritoriale din Timișoara. Acesta a evidențiat, prin exemple... The post Percepţii asupra planificării „inteligente” din Timişoara appeared first on CGR.
  cgr
 • Timişoara: între „dezvoltare în forţă” şi „dezvoltare inteligentă” 07/03/2022
  Timişoara: între „dezvoltare în forţă” şi „dezvoltare inteligentă” Ediţia din luna martie a Întâlnilor CGR propune publicului interesat de problematica dezvoltării teritoriale o discuţie asociată provocărilor lansate de autorităţile locale din municipiul Timişoara. Invitatul acestui eveniment este lector dr. Sorin... The post Timişoara: între „dezvoltare în forţă” şi „dezvoltare inteligentă” appeared first on CGR.
  cgr
 • Dezvoltare teritorială, cu sau fără planificare? 10/12/2021
  Dezvoltare teritorială, cu sau fără planificare? Cea de-a 22-a ediție a Întâlnirilor CGR l-a avut invitat pe prof. univ. dr. Nicolae Popa, cadru didactic al Departamentului de Geografie, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie de la Universitatea de Vest din Timişoara... The post Dezvoltare teritorială, cu sau fără planificare? appeared first on CGR.
  cgr
 • Introspecţii geografice timişorene privind planificarea teritorială 30/11/2021
  Introspecţii geografice timişorene privind planificarea teritorială Invitatul ediţiei din luna decembrie a Întâlnirilor CGR este prof. univ. dr. Nicolae Popa, cadru didactic al Departamentului de Geografie, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie de la Universitatea de Vest din Timişoara şi director... The post Introspecţii geografice timişorene privind planificarea teritorială appeared first on CGR.
  cgr
 • Despre servicii climatice din perspectiva unui climatolog 28/10/2021
  Despre servicii climatice din perspectiva unui climatolog În opinia invitatei Întâlnirilor CGR din luna octombrie, prof. univ. dr. Adina-Eliza Croitoru, climatul îndeplinește un triplu rol: de resursă (din perspectiva potențialului de energie regenerabilă pe care îl are, a activităților cultural-turistice,... The post Despre servicii climatice din perspectiva unui climatolog appeared first on CGR.
  cgr
 • Clima: de la resursă la amenințare pentru dezvoltarea regională 21/10/2021
  Clima: de la resursă la amenințare pentru dezvoltarea regională O nouă dezbatere sub egida Centrului de Geografie Regională va avea loc în 27 octombrie 2021, ora 12.00. Invitata acestei ediții este prof. univ. dr. Adina-Eliza Croitoru, membră a Departamentului de... The post Clima: de la resursă la amenințare pentru dezvoltarea regională appeared first on CGR.
  cgr